Informatie voor het kind

Rouwen is in deze tijd geen taboe meer en kinderen kan men meer en meer een weg aanbieden om nieuw vertrouwen in het leven in het leven te krijgen.

Er zijn verschillende soorten rouw: verlies van een ouder, een broer, zus ,een familielid zoals om oma of opa maar ook bij verlies van een vriend , een vriendin of een huisdier. Er zijn nog andere soorten van verdriet…bij een echtscheiding , adoptie maar ook pijn rond angsten, incest, abortus, verslavingen, depressie…pijn die we proberen te verbergen. En het is niet altijd aan de buitenkant te zien hoe iemand zich vanbinnen voelt. Zeker niet bij kinderen, die zelf met zoveel vragen zitten rond hun gevoelens en in hun gedrag soms vaak verwarrende boodschappen uitzenden.

Kinderen willen ook rouwen en doen dit anders dan volwassenen, ze willen gewoon zichzelf zijn. Creativiteit is iets wat belangrijk is in het leven van het kind door te schilderen, boetseren, plakken en zelfs muziek leren ze om op een andere manier te kijken en om te gaan met hun verdriet. Je gevoel in beeld omzetten is vaak meer ondersteunend dan woorden.

Wil je graag, samen met mij en andere kinderen op een creatieve manier met je gevoelens omgaan? Je hoeft zeker geen ervaren artiest te zijn, het gaat om jezelf en je eigen beleving. In verschillende bijeenkomsten (sessies) leer je hiermee omgaan en wat vooral belangrijk is, niets moet. Je kan ook gewoon luisteren, gewoon meekijken of een boek lezen.

Informatie voor de ouders

Doelgroep

Deze sessies richten zich tot kinderen van 6 tot 12 jaar.

Praktisch

Ze vinden plaats in centrum “kLIM” Walburgstraat 12 te Sint-Niklaas. We starten met zaterdag voormiddagen van 10 tot 12u en later ook woensdag namiddagen. Het aantal sessies zijn naargelang het kind het nodig heeft of zelf aanvoelt. De sessies worden begeleid door Miche Vercruyssen, gesprekstherapeut, creatief therapeut, ervaringsdeskundige in verliesverwerking en moeder van twee volwassen kinderen.

Verloop

  1. Er wordt eerst een intakegesprek gevoerd met de ouders van het kind zodat we toch al wat achtergrond hebben en het kind niet moet overstelpt worden met vragen.
  2. Het kind voelt zich meer op zijn gemak wanneer het niet direct alles in woorden moet brengen maar op een spontane manier zichzelf mag zijn en dit door creatieve oefeningen. Het maakt dat het kind er anders mee kan opgaan, zijn gevoel erin kan steken, het een plaatsje kan geven, dicht bij hen en erover kan praten , op hun eigen manier.

Kostprijs

20 euro per sessie (... sessie)


Extra informatie

Inschrijven kan je hier.

Data van de sessies worden zo snel mogelijk bekend gemaakt en kan je hier terug vinden.